T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / İSLAHİYE - Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

GIDA TEKNOLOİSİ ÖĞRENCİERİMİZLE PORTAKAL REÇELİ YAPTIK

Okulumuz Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencilerimiz ile portakal suyu sıkarak portakal suyu üretimimizi gerçekleştirdik.Portakal reçeli üretimi aşamalarımız: İlk aşamada reçel yapımında kullanacağımız portakalların kabuklarını soyma işlemini gerçekleştirdik.İkinci aşamada kabuğunu soydugumuz portakalların doğrama işlemini tamamladık.Üçüncü aşamada doğradığımız portakalları 25 dakika haşladık.Son aşamada haşlanan reçellerimizi kavanoza koyarak yenmeye hazır hale getirdik.

22-04-202422-04-202422-04-202422-04-202422-04-202422-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.04.2024 - Güncelleme: 22.04.2024 15:39 - Görüntülenme: 23
  Beğen | 0  kişi beğendi