GAZİANTEP / İSLAHİYE - Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

KÛTÜ’L AMÂRE ZAFERİ’MİZİ, ŞANINA YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE KUTLADIK

“Kûtü’l Amâre Zaferi’ni Anmak ve Anlamak’’ Projemiz ile 108. Yılında Kûtü’l Amâre (Kut) Zaferini, 29 Nisan 2024 Pazartesi Günü Görkemli Etkinliklerle Kutladık.

İlçemiz adına, BİST İslahiye Fen Lisesi’nde organize ettiğimiz etkinliklere İlçe Milli Eğitim Müdürü, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Misafirler yoğun katılım gösterdi.

Program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı. İlçe Müftülüğü tarafından Kur’an-ı Kerim ve Türkçe anlamı okundu.

Nis

Okul Müdürümüz Sayın Ahmet Kurt Gaziantep Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü,Eğitimin Felsefi,Sosyal ve Tarihi Temelleri Anabilim Dalı Başkanı Sayın Ayhan Doğan'a Teşekkür Belgesi ve Plaket Sundu! Okulumuzun düzenlediği Kûtü'l Amâre programına katılarak konferans sunan ve programa karşı beğenisini ifade etmek  için okulumuzu ziyaret ederek onurlandıran Sayın Prof. Ayhan Doğan'a okul Müdürümüz Sayın  Ahmet Kurt teşekkürlerini ileterek plaket taktim etti.

KÛT'ÜL AMÂRE ZAFERİ KUTLAMA KOMİSYON TOPLANTISINI YAPTIK

ZİYARET

Fsm Kodluyor...

Bilişim Teknolojileri öğrencileri Web Tabanlı Uygulama Geliştirme ve Nesne Tabanlı Programla derslerinde uygulamaları bilgisayar başında gerçekleştiriyor. Bir yandan CSS tabanlı Web tasarımı görürken diğer yandan C# programlama dilinde örnek programlar tasarlıyorlar.

Nis

Okulumuz Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencilerimiz ile portakal suyu sıkarak portakal suyu üretimimizi gerçekleştirdik.Portakal reçeli üretimi aşamalarımız: İlk aşamada reçel yapımında kullanacağımız portakalların kabuklarını soyma işlemini gerçekleştirdik.İkinci aşamada kabuğunu soydugumuz portakalların doğrama işlemini tamamladık.Üçüncü aşamada doğradığımız portakalları 25 dakika haşladık.Son aşamada haşlanan reçellerimizi kavanoza koyarak yenmeye hazır hale getirdik.

Nis

Uygulamada Yaparım Kitapta Okurum!

Okulumuz Elektrik Elektronik Teknolojileri öğretmenlerimiz: “Kitap okumak bir ihtiyaçtır.” parolasıyla atölye derslerinin 1. saatinde öğrencilerle birlikte kitap okuyarak öğrencilerimize  kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktadır.

Nis

Şube öğretmenler kurulu toplantıları ekli listedeki tarihlerde 12:15-13:00 saatleri arasında 10 atp elektrik sınıfında yapılacaktır.

HAYIRDA YARIŞIYORUZ

"Bayramlıklar Bizden" Diyerek Bu Bayramda Yetimlerin ve Çocukların Sevinçlerine Ortak Oluyoruz.

"FSM MTAL HAYIRDA YARIŞIYOR" projemiz kapsamında "BAYRAMLIKLAR BİZDEN" etkinliği ile Ramazan Bayramı öncesinde özenle ve hassasiyetle belirlediğimiz 30 yetim ve çocuğu bayramlıklarla sevindirdik.

Okul öğretmenlerimizin başlattığı projeyi sosyal medyadan öğrenen okul ve il dışından hayırseverler de kampanyaya katkıda bulundu.

Proje komisyonundaki öğretmenlerimiz, bayramlık kıyafetlerin seçiminde gençlere eşlik ettiler.

Ramazan Bayramına yeni bayramlıklar ile girecek gençlerin gözlerindeki sevinç görmeye değerdi.

Okul Müdürümüz Ahmet KURT, "Böylesi hayırlı bir işe öncülük eden öğretmenlerimize ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz; onlar yetim ve gençleri sevindirdiler, Allah da onları hoşnut etsin." dedi.

Nis

FSM MTAL HAYIRDA YARIŞIYOR!

Bir yetimi giydirerek onun bayramını güzelleştir.

Nis

FSM Okul İnternet Sitesi Ve Sosyal Medya Komisyonu değerlendirme toplantısı müdürümüz Ahmet KURT başkanlığında gerçekleştirilmiştir. Toplantıda okulumuz sosyal medya ve okul web sayfasının daha aktif hale getirilmesi konusunda kararlar alınmıştır.

Mrt

OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU TOPLANTISI

Mrt

28.03.2024 tarihinde saat 10.00 da okulumuz Okul Aile Birliği Odasında, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı yapılacaktır.

2023-2024 Şubat Sorumluluk Sınavı Çizelgesi